Kabablar

Soğan, sirkə və nar şirəsi sousuna batırılmış, iri şişə vurulmuş və manqalda qızardılmış quzu parçaları -  bu hələ bir çox Azərbaycan kabab növlərindən yalnız biridir!  Bəziləri quzu və ya mal əti ilə, bəziləri  isə toyuq və ya balıq ilə hazırlanır.  Kartof, badımcan, yaşıl bibər, göbələk və pomidor kimi tərəvəzlər ümumiyyətlə əlavə dad və ləzzət əlavə edir.  "Tikə" və "lülə" kababı ən məşhur iki növdür: "tikə" basdırma edilmiş quzu hissələrindən hazırlanır, "lülə" isə şişə bükülmüş ətdən hazırlanır.

Digər bloq yazıları

Kabablar

Soğan, sirkə və nar şirəsi sousuna batırılmış, iri şişə vurulmuş və manqalda qızardılmış quzu parçaları -  bu hələ bir çox Azərbaycan kabab növlərindən yalnız biridir!  Bəziləri quzu və ya mal əti ilə, bəziləri  isə toyuq və ya balıq ilə hazırlanır.  Kartof, badımcan, yaşıl bibər, göbələk və pomidor kimi tərəvəzlər ümumiyyətlə əlavə dad və ləzzət əlavə edir.  "Tikə" və "lülə" kababı ən məşhur iki növdür: "tikə" basdırma edilmiş quzu hissələrindən hazırlanır, "lülə" isə şişə bükülmüş ətdən hazırlanır.

Dovğa

Bu klassik Azərbaycan şorbası qatıq, otlar (keşniş, şüyüd və nanə) və düyüdən hazırlanmış bir qarışıqdır.  Qışda isti, yayda soyuq, bəzən bir stəkanda, bəzən də bir qabda verilən dovğa, bölgələr arasında fərqlənə bilər və xüsusi mərasimlərdə və şənliklərdə mütəmadi olaraq təklif oluna bilər.  Bu yemək vegeterianlar üçün əla seçimdir!

Piti

Şəkinin məşhur bu yeməyi, şəhərin işçi sinfi üçün, doyumlu olan quzu əti yeməyi kimi hazırlanmağa başlamışdır. İndi ölkə daxilində də məşhurdur, amma, buna baxmayaraq, ən orijinal piti qabı üçün mütləq Şəkiyə getməlisiniz. Noxud, şabalıd, zəfəran və yerli ədviyyatlar, yeməyə ləzzətlər qatır, lakin əsas element pitinin bişirildiyi və verildiyi saxsı qablarda olur.  Üstəlik, bu, əslində bir qabda iki yeməkdir: əvvəlcə bulyonu ayrı bir qaba töküb şorba kimi həzz alırsınız, sonra qalan hissəni əsas yemək kimi yeyirsiniz!

Arzuman küftəsi

Bu tamamilə bənzərsiz küftə yeməyi Naxçıvandan gəlir və ən təcrübəli səyyahları belə təəccübləndirəcək böyük ölçüsünə görə belə adlandırılmışdır: bu, Azərbaycan mətbəxindəki bütün küftə yeməklərindən ən böyüyü, ən ağır olanıdır və yalnız bir nəfər üçün çox böyükdür. Yemək qaynadılmış yumurta ilə doldurulmuş tam toyuqdan hazırlanır və nəhəng topa bükülmüş, xırdalanmış mal əti və yağlı qoyun ətinin qarışığı  ilə örtülür və qaynadılmış kartof ilə bişirilib, verilir.